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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  26/01/2000
Data da última atualização:  26/01/2000
Autoria:  MATOS, A. P. de.
Título:  Chemical and microbiological factors influencing the infection of lemons by Geotrichum candidum and Penicillium digitatum.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  Riversade: University of California, 1983.
Páginas:  124p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Ph.D. Thesis.
Conteúdo:  Sour rot, incited by Geotrichum candidum Link. ex Pers., is an important postharvert disease of citrus fruits, because of the rapid growth of the patogen, its ability to spread by contact and because no postharvest treatment, except cold temperature, is known to control it. The inoculation of wounds on the lemon peel, made with a puncture tool, with a conidial suspension of the pathogen frequently has resulted in partial or variable success. This constitutes a limiting factor in tests with fungicides to control the disease. Inoculum additives, such as cycloheximide (10 [micron]g/ml), glyphosate (10 [micron]g/ml), blasticidin S (10 micron]g/ml) and a comercial pectinase, Rohapect D5S (10 mg/ml), consistently increased the percentage of infection of sour rot on inoculated lemons. The incidence of the disease also was enhanced when the inoculum was prepared in the dialyzed supernatant of a culture of the pathogen grown in a medium known to induce the production of pectin-degrading enzymes. This indicates that pectin-degrading enzymes are involved in the pathogenicity of G. candidum to lemons. Sodium polypectate (10 [micron]g/ml), hydrochloric acid (1 mM), and phosphoric acid (0.01 mM), also enhanced sour rot development on inoculated lemons, but to a lesser degree. Pectinmethylesterase (2.3 enzyme units), cellulase (0.3 enzyme units), ascorbit acid (5 mM), galacturonic acid (0.5 mM), oxalic acid (0.8 mM), benomyl (1 mg/ml), cAMP (100 [micron]g/ml), EDTA (1 mg/ml), bacitracin (1... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fungal diseases; Postharvest control.
Thesagro:  Citrus Limonia; Doença Fúngica; Fungo; Geotrichum Candidum; Limão; Penicillium Digitatum; Podridão Aquosa; Pós-Colheita.
Thesaurus Nal:  fungi; lemons; postharvest technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC20177 - 1ADDTS - --T049/83MATT049/83
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  07/10/2014
Data da última atualização:  07/10/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FONSECA, R. C.; BASSINELLO, P. Z.; CARVALHO, A. V.; CAETANO, R. K. M.; SANTIAGO, R. de A. C.
Afiliação:  RAIZA CAVALCANTE FONSECA, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; ANA VANIA CARVALHO, CPATU; RENATA KLICIA MENDES CAETANO, PUC-Goiás; RAQUEL DE ANDRADE CARDOSO SANTIAGO, UFG.
Título:  Análise tecnológica, nutricional e sensorial de massa de lasanha sem glúten à base de farinha pré-gelatinizada de arroz com diferentes teores de amilose.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracaju. Inovação e sustentabilidade em ciência e tecnologia de alimentos: resumos. Aracaju: SBCTA, 2014.
Páginas:  p. 330.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste estudo foi desenvolver uma massa de lasanha de arroz, a partir de farinhas cruas e extrusadas de cultivares de arroz com diferentes teores de amilose, avaliando-se a qualidade tecnológica, nutricional e sensorial.
Thesagro:  Amilose; Análise organoléptica; Arroz; Farinha; Gluten; Proteina.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/109622/1/pzb1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF33006 - 1UPCRA - DD2014.1012014.101
CPATU50252 - 1UPCRA - DD
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